Krvácení , bolesti v podbřišku

Je mi 51 let, již jsem prodělala 3 krát kyretáž. Vždy jsem měla poměrně silnou mentruaci s velkými bolestmi.Nikdy jsem nebrala žádnou antikoncepci, ani hormony. Poslední rok jsem to měla nepravidělně,ale pak velmi silné.Poslední kyretáž jsem měla 3.5, pak po 5 dnech krvácení ustalo. Po 17 dnech klidu po kyretáži opět přišlo krvácení,tzv játra,bolest v podbřišku,nestačím si vyměňovat vložky. Můj gynekolog mi doporučil, že bych si měla nechat odstranit dělohu, protože mám už 7 let problémy, záněty,výtoky,atd,hormony brát nechci. Velmi uvažuji o odebrání celé dělohy. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Aleno, vzhledem k Vašemu věku se domnívám, že neplánujete již těhotenství, potom je tedy děloha pro Vás orgán "nepotřebný", v současnosti způsobující jen samé potíže, takže souhlasím s Vašim gynekologem a doporučuji její odstranění, tedy hysterektomii. Zákroku se bát nemusíte, jistě se Vám po něm uleví. S pozdravem, k. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: