Krvácení dásní - nasazení entizolu

Po dlouhodobém krvácení dásní, které se začalo samo lepšit mi hygienistka dala antibiotika Entizol, které mám 8 dní brát, po přečtení všech vedlejších účinků se mi do nich absolutně nechce jít, protože žiju zdravým životním stylem a cítím se skvěle, nemám žádné problémy se zažíváním či něco jiného... a nechce se mi střeva ničit právě tímto antibiotikem, není jiná možnost? Jak vybít bakterie v dutině ústní?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Nasazení antibiotik je oprávněné pouze v případě tzv. agresivní parodontitidy, tedy typu zánětu, který je charakterizován rychlým ústupem kosti a nelepšícím se obrazem. K určení správné diagnózy je nezbytné i rentgenologické vyšetření. Dentální hygienistka Vám navíc nesmí sama indikovat antibiotika, to může pouze zubní lékař. Doporučuji Vám návštěvu zubního lékaře, který rozhodne, zda je či není potřeba nasadit antibiotika. Pokud se chcete obrátit na nás volejte prosím k objednání 604 442 442. S přáním hezkého dne, MUDr. Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x