Krvácení mimo cyklus

Dobrý den. Je mi 19 let a opakovaně trpím kvasinkovou infekcí - 3x ročně (po dobu 4 let). Léčba gynekologickými čípky mi vždy zabere, a tak jsem si je párkrát naordinovala sama (Clotrimazol čípky na 6 dní) - tyto čípky mi pomohly. Již 2 měsíce mě ale trápí slabé krvácení mimo menstruaci. Jeden den slabší krvácení, jiný den jen lehoučké špinění. Beru HA Vonille, protože mi byla zjištěna MTHFR mutace. Chci se tedy zeptat, zda-li mohu mimo cyklus krvácet kvůli této nízkohormonální antikoncepci? Občas mám divný pocit okolo pochvy - slabé svědění, které ale trvá jen chviličku a mám ho jen jednou za pár dní. V tříslech jsem si našla uzlinku, citlivou na dotek, která po pár dnech zmizela. V ústech mám bílý povlak, v minulosti jsem se léčila s kvasinkami v ústech, které se teď očividně vrátily a k tomu i nachlazení. Před pár dny jsem byla na cytologii a čekám na výsledky. Mám si ale dojít raději i na testy na chlamydie?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to je ale otázek bez ladu a skladu:-) špinění při atk co píšete- může být cotrimoxazol na kvasinky proč ne- ale pokud byla i ústech tak je lepší systémová terapie trošku mi uniká jaks tím souvisí cytologie (onkologická prevence) a proč by jste si měla testovat chlamydie.....doporučuji kontrolu u vašeho gynekologa- a s ním probrat vaše stesky- je to pro vás opravdu přínosnější .-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: