Krvácení mimo cyklus

Tento měsíc se mi objevila v polovině cyklu menstruace, ikdyž užívám antikoncepční náplat Lisvy (užívám jí přes rok a nikdy se mi nic takového nestalo). Byla jsem u lékařky, ani mi nevyšetřovala, že poslední stěry z děl. čípku dělané před třemi měsíci byly úplně v pořádku. Je pravda, že jsme teď prodělala trochu náročné období, doma nám nečekaně zemřel tchán, byl to opravdu velký šok, nikdo to nečekal, zemřel náhle a v domácím prostředí týden jsem z toho nemohla spát. Je možné, že jsem dostala menstuaci ze stresu a nevyspání, které jsem zažila? Ikdyž si myslím, že jsem to zvládla dobře, tělo si to asi nemyslí. Od lékařky mi bylo doporučeno přijít na pravidelnou kontrolu, tak jak jsem zvyklá a že si mám lepit náplasti dál, tak jak jsem zvyklá, takže v sobotu odlepim nápast a začnu zase menstruovat, ikdyž prý velmi málo. Myslíte si, že psychika může toto způsobit? Před 4 lety jsem byla na konizaci děl. čípku od té doby chodím na pravidelné kontroly, které jsou zatím v pořádku. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Ano mohlo se jednat o nějaké hormonální vyýkyvy, které mohly souviset se stresem apod. Pokud byla vyšetření v pořádku, není se třeba zbytečně obávat. Jestliže by se problémy opakovaly, navštivte znovu Vaši gynekoložku. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x