Krvácení mimo cyklus

Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Beru hormonální antikoncepci už rok a půl. Asi před dvěma měsíci jsem začala mírně krvácet mimo cyklus. Trvalo to pár dní, tak jsem se objednala ke svému gynekologovi, ten mě vyšetřil a řekl, že jsem v pořádku a že se mohl jen špatně vstřebat nějaký prášek. Tento měsíc se ovšem objevilo krvácení znovu. Může to být způsobeno užíváním antikoncepce? Měla bych svou současnou antikoncepci změnit, nebo to není nutné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud váš gynekolog při vyšetření vyloučil závažnější příčiny nepravidelného krvácení a pokud antikoncepci užíváte pravidelně, bude změna preparátu nejlepším řešením. Je nutné zvolit přípravek s vyšším obsahem hormonů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: