Krvácení po antidepresivech

Mám ulcerózní kolitidu kterou léčím kortikoidy. Začal jsem brát antidepresiva, která mi opravdu pomohla, ale UK se výrázně zhoršilo. Antidepresiv se nechci vzdát, ale vyšší davky kortikoidů brát dlouhodobě taky nechci. S psychyatrem jsme zkusili zatím Elify a Citalopram. Nemáte s tím nějakou zkušenost? Neznáte antidepresivá která by na střevá neměly takový vliv?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Ulcerosní kolitida patří mezi autoimunitní onemocnění,kde je jistý projev selhání imunitního systému.Tento systém je v úzkém vztahu k hladinám mediátorů,které se vytvířejí v mozku a jsou spojovány mimo jiné i s poruchami emotivity/úzkost a dprese../Proto spojení potřeby léčit zároveň autoimunitní střevní onemocnění a úzkostně-depresivní syndrom není jistě vzácné.Za špičkové pracoviště v oblasti psychiatrie považuji Psychiatrické centrum Praha-obraťte se na zdejší lékaře,jistě Vám budou schopni poradit.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: