Krvácení po antikoncepční injekci

Dobrý den pane doktore, prosím o radu ohledně mého trápení. Jsem 9. týden po porodu. Kontrola po šestinedělí dopadla dobře, lékařka mi nabídla jako antikoncepci injekci Sayana. Souhlasila jsem a nechala jsem si ji píchnout. Nicméně týden po aplikaci jsem začala krvácet jako při menstruaci (dnes je to 7 den a stále krvácím). Volala jsem doktorce napsala mi tabletky cyclo3forte (beru je třetí den zatím bez efektu) a chtěla mi píchnout ještě jednu injekci (odmítla jsem protože krom krvácení jsem začala po píchanci trpět nevolností, bolestí hlavy a kloubů, celkově to špatně snáším, mám pocit že i dcerce méně chutná mlíčko, plně kojím), tak jsme se dohodli, že začnu brát HA Azalia, bylo mi řečeno nasadit ji hned (i v lékárně mi magistra doporučila ji hned nasadit kvůli tomu krvácení, že by se to mělo upravit). Pane doktore upraví se to? Nebo prokrvácím tři měsíce? Je to velmi nepříjemné. Někde jsem vyčetla, že při silném krvácení se musí na kyretáž (což si dost dobře s dvěma dětmi neumím představit, vůbec s malým plně kojeným miminkem) a ještě pokud bych na kyretáž opravdu musela jak za jak dlouho se smí jít domů? (hrozně se bojím, že bych to opravdu musela podstoupit). Jak mám poznat, co je silné krvácení? Krvácím jako při menstruaci (kterou jsem nikdy neměla déle jak 5 dní), trochu se děsím abych nevykrvácela za tak, když to bude trvat dýl, nebo neztratila hodně železa). Jiný postup jak zastavit krvácení, než který zvolila lékařka není? Asi budu muset ty tři měsíce než odezní účinek injekce vydržet? (i když někde jsem četla, že účinek přetrvává x měsíců). Děkuji moc za odpověď. Přeji hezký den. S pozdravem J.

Odpověď odborníka:

Krvácení je bohužel častou komplikací čistě gestagenní injekční antikocepce, Azalia by krvácení měla zastavit kyretáž by se prováděla jen při silném nebo neustávajícím krvácení ,zatím neztrácejte hlavu a vyčkejte než Azalia začne účinkovat, jiná možnost jak zastavit krvácení než hormonálně a v případě neúspěchu kyretáží skutečně není. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: