Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, v pátek jsem měla pohlavní styk s přítelem bylo to po menstruaci a poté jsem začala krvácet, zjistila jsem to až ráno,(pak už jsem nekrvácela), nebolelo mě nic, jen lehce pálilo až štípalo při styku. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z dotazu nelze mnoho vysoudit: může se jednat jak o problém psychosomatický, tak o problém gynekologický. Pokud by se jednalo o psychosomatickou potíž, tak bychom uvažovali buď o povaze vztahu k mužům a/nebo k sexualitě obecně, uvažovali bychom také o tom, jak vypadá Váš vztah. Přemýšlení o těchto věcech komplikuje, znesnadňuje skutečnost, že značná část našich duševních obsahů, které mají velký vliv na naše prožívání a chování, je mimo dosah vědomí a už vůbec mimo dosah vůle - jak říkají psychoanalytici, jsou nevědomé. Pokud by se jednalo o psychosomatické potíže, předpokládal bych, že se opakují a budou opakovat. Tam bych volil pooc odborníka, který je způsobilý poskytovat psychoterapii - je to buď klinický psycholog, nebo psychiatr či sexuolog, který ale musí mít psychoterapeutický výcvik. Obvykle bývá jedno až dvě sezení po hodině v týdnu a celá terapie trvá podle povahy problému půl roku až dva roky. Gynekologické potíže nejsnáz vyloučí gynekologické vyšetření včetně vyšetření na sexuálně přenosné nemoci. Ani ve Vašem věku ovšem nejsou bezvýznamné vážnější záležitosti, myslím především na chronický zánět hrdla děložního ("čípku") případně prekancerosu (CIN, cervikální intraepiteliální neoplasie, stav, který ještě není zhoubným nádorem, ale může se v něj s vyšší až vysokou pravděpodobností vyvinout). Pokud chodíte pravidelně na preventivní prohlídky, není třeba se těchto dvou stavů zásadně bát, zejména ne CIN (tedy toho vážnějšího). proto v prvním sledu vyhledejte gynekologa, požádejte ho i na stěr na chlamydie a odběr krve na chlamydie, mykoplasmata a ureaplasmata, a nechte se ujistit, že se nic ve smyslu CIN neděje - a pokud ano, jedná se o drobný chirurgický zákrok na hrdle děložním, který nemá žádný vliv ani na sexuální prožívání, ani na reprodukční schopnost. Dobrého gynekologa také poznáte podle toho, že s Vámi bude ochoten a schopen o této věci mluvit. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Roztroušená sklerosa
Články: Roztroušená sklerosa
Roztroušená sklerosa je...
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: