Krvácení po pohlavním styku

Prosím o radu na několik otázek, které se týkají jednoho problému. O prázdninách na dovolené jsem začala špinit až slabě krvácet. Připisovala jsem to kojení dcery. Nyní již 3 měsíce nekojím a před vánocemi byl manžel týden doma (přes týden je pracovně mimo domov – styk tedy 1-2x za víkend) a opět jsem špinila, stejně jako mezi svátky. Někde jsem četla, že krvácení po styku je příznakem karcinomu poševního čípku. Jsou i jiné příznaky? Nebo jiné vysvětlení mých problémů? Můžu navštívit jiného lékaře, jestliže můj má týden volna a příští týden menstruuji? Dva týdny přemítání jsou dlouhá doba. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lenko, bohužel jste mi neposkytla informace o vašem věku, užívání či neužívání hormonální antikoncepce, jak dlouho ono špinění trvá a pod. Krvácení po styku není příliš raritní. Jeho příčin může být mnoho a karcinom děložního čípku je v četnosti výskytu na jednom ze zadních míst.Může se jednat o drobné trhlinyky poševní sliznice,předráždění děložního číkpku a pod. poševní sliznice je po porodu samozřejmě náchylnější. Nepropadejte proto panice, ale rozhodně neopomeňte navštívit svého gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: