Krvácení po pohlavním styku a před menstruací

Dobrý den paní doktorko, moc Vás prosím o jakoukoliv radu. Už skoro 3.rokem mám problémy s krvácením. Vše začínalo občasným špiněním po pohlavním styku. Můj bývalý gynekolog mi pokaždé řekl, že je to z antikoncepce, kterou mi vždy změnil - problém cca např. na 3 měsíce vymizel a poté se objevil znovu. Takto to proběhlo zhruba 4x (Antikoncepci jsem brala 8 let - Minisston, Minervu, Chloe, Katya...). Problémy se postupem času začali zhoršovat a začala jsem krvácet i při pohlavním styku. Vysadila jsem antikoncepci a zaregistrovala se u jiné lékařky. Po vysazení jsem měla cca 3 měsíce klid, ale poté se problémy opět začali objevovat. Doktorka mě několikrát prohlížela, dělala mi ultrazvuky, 2x mi brala krev na kontrolu hormonů (výsledky vyšly v normě), vypalovala mi cévičky, ale nic mi nenašla. Nyní jsem ve fázi, že když mám pohlavní styk cca do 7 dne po skončení menstruace - začnu na 2 dny špinit po něm. Pokud mám pohlavní styk cca od 10 dne po skončení menstruace - začnu krvácet při pohlavním styku a špiním až do příchodu další menstruace. A pokud pohlavní styk nemám, stejně začnu cca 1 dní po skončení menstruace špinit a to trvá až do další... Už si opravdu nevím rady, ani sama paní doktorka. Při poslední návštěvě mi dala Nosifol, který mi také nezabral. Na Vašich stránkách jsem četla úplně stejný příspěvek od jedné slečny, kde jí lékař radil, že se nemusí jednat o gynekologický problém, ale např. srážlivost, poruchu krevních destiček, poruchu cévní stěny apod. Minulý rok v červnu jsem naposledy darovala krev (sice jsem ty problémy neměla až v takové fázi jako nyní), ale tam by mi pravděpodobně zjistili, že není něco s krví v pořádku. Nemáte prosím pro mě nějakou radu? Problém trvá již dlouho a rozhodně bych do dvou let chtěla začít plánovat miminko. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se skutečně jednat o internistický problém, k jeho vyloučení nebo potvrzení se musí provést určité testy. Můžete si nechat zkontrolovat i hormony štítné žlázy. Je také nutné vyloučení organické léze pomocí cytologie. Tyto problémy může způsobovat polyp v děložní dutině. Pokud paní doktorka na sonu ale nic neviděla, je to u vás málo pravděpodobné. K absolutnímu vyloučení je ale nutná hysteroskopie (zobrazení děložní dutiny pomocí kamery). S pozdravem

MUDr. Věra Kuralová
 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: