Krvácení po styku?

Pred cca měsicem co nám s přítelem praskl kondom jsem musela užít postinor.Po týdnu jsem dostala menstruaci která trvala +- 9dnu,zřejmě z důvodu nasazeni antikoncepce Belara.Vcera to byl 14den co antikoncepci beru a měli jsme sex.Nic nebolelo,přítel byl jemný a ja po sexu zjistila ze jsem zacla krvacet,množství jako na zacatku menstruace světle červena krev bez hrudku a pokračuje to doteď cca 14h po styku.Mohlo by to mit souvislost s nasazením antikoncepce?popripade co jiného ?vim ze na dálku se to posuzuje blbe :) Dekuji

Odpověď odborníka:

Postinor je vysoká jednorázová dávka hormonů a "rozbije" většinou cyklus, tím pádem Belera byla nasazena v nesprávnou dobu a tato způsobuje neprav. krvácení. Jsou dvě možnosti- vysadit OC, počkat na norm. menses a začít brát Belaru od 5. dne krvácení, nebo pokračovat v dos. léčbě , ale pak třeba krvácení zastavit- vit. neb hormonálně a cyklus srovnat - je to dyskomfort- pravděpod. špatným " time "nasazení OC

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Články: Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Prevence související s...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Články: Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Nelíbí se lékařům vaše...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: