Krvácení při braní antikoncepce

Dobrý den, již přes půl roku užívám HAK Lindynette 20, zpočátku jsem měla běžné problémy jako je špinění, ale časem se to ustálilo a vyhovovala mi. Ale nějak předevčírem se objevilo mírné špinění a dnes došlo až ke krvácení. Všude na internetu se píše, že by se v tomto případě měla vyměnit antikoncepce, ale já měla zvláštní okolnosti. Asi tak před čtvrt rokem jsem měla operaci slepého střeva, tudíž protože jsem ještě neměla děti mě poslali na měsíc do lázní kde jsem se koupala v jodobromové vodě rozpouštějící pooperační srůsty. To by mohl být první problém. Druhý, že antikoncepci beru třetí měsíc v kuse, což by podle mne také mohla být příčina. Nebo už šílená varianta, samozřejmě po měsíčním návratu domů jsem si užila s přítelem, ale to by snad bylo jednorázové krvácení. Pak mě napadá těhotenství, ale to snad není možné, ne? Prosím poraďte mi, zda-li si mám antikoncepci změnit úplně nebo si dát jen přestávku a vyčkat (dnes bych měla brát poslední prášek z platíčka). Děkuji za odpověď. Jitka

Odpověď odborníka:

Kontinuální užívání by nemělo být delší než 3 měsíce, takže doberte platíčko a dejte si 7 denní pauzu, mohla to způsobit i třeba změna psychiky a náročnost lázeňských procedur. Pokud by problém přetrvával i dalším cyklu ozvěte se. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: