Krvácení při ha

Dobrý den, již zde byl zodpovězen problém, který mne také trápí, posílám ho s odpovědí: Dobrý den, Několik let užívám HA Tri-Regol bez značných potíží, avšak onehdy kdy jsemantikoncepci brala v kuse téměř čtyři měsíce bez sedmidenní přestávky se u mě asi v půlce plátička objevily příznaky jako bych měla menstruaci a to nesnesitelné křeče v podbříšku a lehké špinění, které trvalo přes dva dny. Chci se zeptat zda-li to může být tím, že beru antikonepci v kuse, je-li to pro tělo nějak nebezpečné a zda mohu v takovém případě např. i otěhotnět? Co se stane když v nepřerušovaném braní antikoncepce budu dále pokračovat, může se to zhoršit? Děkuji za odpověď. Odpověď odborníka: Dobrý den, při dlouhodobém užíváníantikoncepce bez přestávek se skutečně takové špinění může objevit, je to tzv. krvácení z průniku. Nehrozí zde pro Vás žádné nebezpečí, ani riziko otěhotnění při pravidelném užívání tablet. Pokud při krvácení neuděláte pauzu, krvácení během několika dní ustane. Máte také možnost v okamžiku, když se krvácení objeví, udělat pauzu, odmenstruovat a poté znovu pokračovat s antikoncepcí v dlouhém cyklu. Já již 4 roky užívám antikoncepci Lindynette 20 a teď jsem si nedělala pauzy, kvůli vyšetřením a dovolené asi 4 plátíčka. Začala jsem brát čtvrtý den 4té plátíčko a začala jsem špinit a i slabě krvácet. Zajímalo by mne tedy, jestli je odpovědí myšleno, že si mohu udělat 7mi denní pauzu jakmile se objeví špinění a krvácení i na začátku braní nového plátíčka, nebo musím dobrat plátíčko celých 21 tablet a až pak si dát 7midenní pauzu a přitom případně špinit a krvácet, nebo za jak dlouho to odezní. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den , při dlouhém cyklu ( atk bez pauzy ) se špinění může objevit kdykoli ( zvláště u nízkohormonálního preparátu jako Lindynette je) , pokud je vybráno alespoň jedno plato ( tedy 21 tbl) tak v následujících platech můžete udělat 7 denní pauzu kdykoli , chráněná jste i nadále . čili klidně pauzu začít s prvním špiněním po x měsících. upozorňuji , že na dlouhý cyklus jsou vhodnější preparáty Jeanine , Foxinette Neo , Dienille . domluvte se s vaším gynekologem

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: