Krvácení při užívání antikoncepce

Mohu poprosit o radu? Dostala jsem ve čtvrtek zánět moč. cest, který se mi dostal i do ledviny. První 3 dny jsem brala antibiotika Triprim (ty mi pomohli pouze od močových problémů), které mi za 3 dny změnili na cyplox 500. Ptala jsem se lékaře i lékárníka, zda tyto léky nesnižují účinky antikoncepce a oni že ne. Ale po 3 dnech užívání Ciploxu jsem dostala menstruaci, ipřesto že jsem uprostřed platíčka antikoncepce Adele. Nevzniká možnost otěhotnění, když jsem měla nechráněný styk při začátku užívání Ciploxu? Ještě mi byl po dobrání Ciploxu 500 předepsán Ciplox 250. Tak poprosím o radu i při pokračování antibiotik. Děkuju

Odpověď odborníka:

Renato,
antibiotika Ciplox nesnižují účinek užívané hormonální antikoncepce. Je možné, že ke krvácení došlo právě vlivem probíhajícího zánětu.
Hezký den a přeji brzké uzdravení.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: