Krvácení při užívání letroxu

Dobrý den paní doktorko, jsem po operaci adenomu příštitných tělisek, při které byla odebraná i část ŠŽ,byl mi nasazen LETROX 5O, nejdříve jsem užívala 1/2 tabletky, před 14 dni mi byla zvýšena dávka na 1 tabletku. Od pátku jsem začala silně krvácet, přestože menses skončila již skoro před rokem, v pondělí jsem byla u gynekologa, kde mi bylo sděleno, že krvácení může souviset se ŠŽ a užíváním Letroxu, byl mi zatím doporučen 3x denně Ascorutin na zastavení krvácení.Letrox zatím užívám dále, může krvácení souviset se zvýšením dávky Letroxu? Měl by být vysazen? Děkuji za odpověď. Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně si spíše myslím, že problém bude gynekologický (určitě byste měla mít udělaný ultrazvuk). Nadměrné krvácení bývá spíše při nízké hladině hormonů štítnice, takže navýšením dávky Letroxu by to být nemělo. Vysazovat bych ho tedy nedoporučovala. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: