Krvácení u tělíska mirena

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s nitroděložním tělískem Mirena. Mirena mi byla zavedena po 2. porodu před sedmi měsíci a prvních šest měsíců jsem neustále krvácela a špinila, ale u pana doktora bylo vše v pořádku. Nyní po 3 týdnech, kdy bylo vše v pořádku jsem začala opět krvácet a to docela dost oproti menstruacím, které jsem mívala ještě před těhotenstvím. Na ultrazvuku bylo opět vše v pořádku a pan doktor neshledal žádnou "závadu". Je toto "normální" projev Mireny nebo doporučujete její vyjmutí. Jiná antikoncepce v podstatě nepřipadá v úvahu z důvodu vrozené trombofilie, ale jsem bez jakékoliv medikace k ředění krve.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zoufalá! Nepíšete o jak silné krvácení se jedná, zdali jsou v krvi patrné známky chudokrevnosti atd... Tedy popisované krvácení může a nemusí být důvodem v vyjmutí tělíska. A že nejsou jiné metody kontracepce? Kdeže! Co kondom + spermicid? Co pesar (u nás nedostupný)? Co nuvaring? Ostatně někteří výrobci udávají, že jejich HAK není kontroindikován u žen s trombofilií, i když osobně bych doporučoval nedráždit kobru bosou nohou. Lze použít i přirozené metody např neplodné dny + spermicid atd.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: