Krvácení v 1. trimesrtu a vvv

Dobrý den, ve 12. týdnu těhotenství jsem před spaním docela silně zakrvácela, bylo to spíše jednorázové a do rána pouze velmi slabé krvácení, které přešlo ve špinění, ale i to se po dnu vytrácí. Vše bez bolesti.Hned na druhý den jsem navštívila svého dobrého gynekologa, který mě spíš uklidnil, ale i tak se musel zmínit, že to může být hrozící potrat.Hematom žádný, jen pukud si dobře pamatuji malá sraženinka.Předepsal mi utrogestan, vitaminy a klidový režim.Do 10. týdne jsem bohužel o těhotenství nevěděla a v prvních týdnech jsem také zakrvácela a následovalo asi 14-ti denní tmavé špinění, což jsem myslela, že je zmatek po návratu z tropů, kde už jsem byla pravděpodobně těhotná.Možná šlo o uhnízdění plodu.Ted se bojim, že jsem po dobu co jsem o těhotenství nevěděla udělala chyby jako cvičení, tropy, potápění, tahání těžkých věcí, alkohol -pouze přes vánoce asi 3 skleničky vína. I když moje první návštěva u gynekologa proběhlo v pořádku až na to, že mě poslal na vvv v 1.trimestru , ale tam posílá prý všechny pacientky, které chtějí. Od doby, kdy vim, že jsem těhotná se snažím vše dělat správně a jsem na tom hůř než, když jsem to netušila.Teď se obávám vvv vyšetření, které mě za 10 dnů čeká.Jestli jsem z počátku opravdu něco hodně nezanedbala a to se projevilo tím zakrvácením. Zda to zakrvácení může být příznakem vvv. Je to moje první těhotenství. Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Zakrvácení není příznakem VVV a vyšetření na ně je naprosto rutinní záležitost, nemějte zbytečně obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: