Krvácení v době braní ha

Vážený pane doktore, před 2ma měsíci jsem po vytržení zubu dostala ATB Augmentin. Poté začalo moje trápení - pocit nedočůrání, přitom vím, že na záchod nemusím. Ten nepříjemný pocit v kalhotkách se objevuje, zdá se mi, když třeba dvě hodiny nic nevypiju. Přesně před měsícem jsem začala u gynekoložky, která řekla, že se jedná zřejmě o kvasinky po ATB a dala mi 1 tabletu Mycomaxu. Pokračovalo to stále, navštívila jsem praktickou lékařku, která nechala udělat kultivaci moče. Našla v ní enterobakterii. Nasadila na týden biseptol. Po dobrání se potíže opět vrátily, tak jsem dostala algifen a Rowatinex a žádanku na další kultivaci moči a ultrazvuk močových cest a ledvin. Kultivace negativní, na ultrazvuku všechno v nejlepším pořádku. Piji 2 litry denně, nyní urologického čaje, myji se pouze vodou. Nosím bavlněné prádlo, neprochladla jsem, do bazénu/saun nechodím. Styk před dvěma týdny, navíc s kondomem. Byla jsem vždy zdravá. O víkendu ten pocit najednou odezněl, začala jsem však špinit (beru HA Yangee 0,3, poslední aktivní tabletu doberu dnes ve středu, krvácení má přijít v neděli). V pondělí jsem s tím špiněním šla opět na gynekologii, lékařka mi vzala stěr (nevím přesně na co, myslím, že na kvasinky). Od úterka regulerně krvácím. Kde je problém? Nic mě nesvědí, nebolí, ten pocit nedočůrání je také pryč. Může to souviset? Být antikoncepcí? Beru tuhle 2 roky, předtím jsem dva roky měla Belaru a předtím dva roky Vreyu (důvodem ke změně obou bylo, že se mi rapidně začala horšit pleť). S Yangee jsem nad mírou spokojena, ale nemůže být příčinou aktuálních problémů ona? Už jsem opravdu zoufalá... Děkuji za Váš erudovaný názor.

Odpověď odborníka:

Nemyslím že by příčinou byla antikoncepce ale bez vyšetření to není možno potvrdit po odmestruování by bylo vhodné zkontrolovat kultivaci moče i pochvy včetně citlivostí mikrobní obraz poševní a dále postupovat podle výsledku, při opakovaném špinění by byla na místě úvaha o zněmě antikoncepce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: