Krvacení z konečníkuc

Dobry den, zajinal by me vas nazor. Jsem dva a pul mesice po porodu cisarskym rezem. Malej byl koncem panevnim a mel 4200gramu. Asi mesic po porodu jsem se stolici nela silne krvaceni. Bylo to jasne cervene a hlenovite a vylo to opravdu silne. Potom asi mesic nic stolice normalni pravidelna ale potom jsem opet na zachode ale tentokrat jsem potrebovala ale neslo to jakoby mi tam neco vadilo a mela jsem hrozne krece do bricha najednou se to uvolnilo ale doprovazelo to opet moc krve a hlenu a od te doby pri kazde stoli krvaceni at uz je tuzsi nebo prujmovitejsi. Podstoupila jsem vysetreni komecniku kde mi bylo receno ze mam konecnik naprosto cisty bez jakychkoliv znamek poskozeni. Pry tam nevidi ani hemeroid ani vred proste nic. Pak se me pani doktorka znovu zeptala jak hodne krvacim a takovym tonem ze mi prislo jakoby mi davala najevo ze si muj problem vymyslim. Zeptala jsem se ji tedy jestlk by to benohlo byt neco vaznejsiho napr rakkvina streva nebo tak neco a pani doktorka mi odfkla slovem NE!! ale tak ze ona to preci musi vedet a poznat na prvni pohled... do zpravy mi napslaa ze krvacim kvuli tomu ze mam zacpu pritom zadnou zacpu nemam a napsala mi tablety na hemerodiy a kapky na zmekceni stolice. mela pani doktorka stejny nazor jako vy?? Respektive pokud ano co tedy zpusobuje me krvaceni?? Mam docela obavy. Dekuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Záležitost je třeba došetřit do důsledku. Původ krvácení z konečníku se musí vyšetřit jak pohledem na anus-řiť, prohmátnout - indagace prstem, to vše jste asi měla provedené. Příčinou je nejčastěji hemorhoid, který při komplikaci, kterou je tromboza hemorhoidu při průchodu stolice praskne a krev se uvolní. Jindy se může jednat i trhlinku, která se po stolici částečně zacelí, potom není ani dost dobře při vyšetření zpočátku viditelná, později se okraje sklerotizují. Trhlinka nebývá často příčinou krvácení, spíše jen bolesti při stolici. Rozhodující je vyšetření konečníku nad svěračem rektoskopem a ještě lépe kolonoskopicky. Obraťte se na gastroenterologickou ambulanci při vaší nemocnici, případně chirurgickou ambulanci k dokončení a ujasnění krvácení. Příčinu je třeba ujasnit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x