Krvavá rýma

Dobrý den, trpím alergií na psi, kočky i některé trávy. Mám neustále zahleněný krk a celoroční rýmu, s tím že v poslední době smrkám krvavé hleny. Mohou být tyto příznaky krve nebezpečné? Od svého alergologa mám předepsané kapky i prášky, fungují ovšem jen z části.

Odpověď odborníka:

Dobrý den bohužel žádný lek Vás alergických potíží nezbaví ůplně, jenom potíže zmírní. Drobné nitky krve můžou byt způsobeny samotným alergickým zduřením sliznice která při mechanickém podnětu (smrkání) krvácí a jestli užíváté lokální kortikosteroidy tak jejich vedlejší účinek může byt také krvacení z nosu. Jestli jsou poníže mírné, není důvod k vysazení, jinak bych doporučovala konzultovat s Vašim alergologem nebo lékařem, který léčí vaše alergie. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Články: Dejte si pozor na mango. Může vyvolat alergii
Výlety do exotických zemí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Články: Lupénka a psychika: léčit se musí tělo i duše
Lupénka neboli psoriáza je...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: