Krvavý průjem

Dobrý den, už asi šestý den mě trápí řídký, oranžový, častý a bolestivý průjem, občas zimnice. Nejhorší je, že je s příměsí (jasně červené) krve. Největší problémy mám v noci. Horečku nemám a nezvracela jsem, v noci mám sucho v ústech a celou dobu dodržuju dietu. Nicméně potíže neustály. Dnes jsem byla u praktické lékařky, ta mě poslala na lab. vyšetření stolice s tím, že se asi jedná o salmonelu. Jenže jsem se dočetla, že má krátkou inkubační dobu (8-12 hod.) a vzpomínám si, že jsem předtím než potíže propukly nejedla nic jiného než moje rodina, které nic není. Výsledky vyšetření budou až za několik dní a já mám strach. Je možné aby potíže trvaly tolik dní? Ještě se chci zeptat, co vše je možné ze vzorku stolice vyčíst? Má vůbec toto vyšetření smysl? Nějaké vážnější onemocnění asi zůstane nepovšimnuto, že? Mohlo by jít o nějaký nádor? Moc Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, ze stolice se udělá kultivace mikroorganismů (př. salmonela, campylobacter) a pravděpodobně Vám budou nasazena antibiotika. Věřím, že zaberou. Pro infekci svědčí i to, že problémy propukly náhle a netrvají dlouho. Pokud antibiotika nezaberou, pak se bude pátrat po další příčině, dost možná se nevyhnete kolonoskopii. Teď rozhodně hodně pijte - průjem Vás zbavuje velkého množství vody. Držím palce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x