Kterou hyalganovou injekci zvolit

Dobry den pane doktore. Mam porusenu chrupavku pod ceskou kvuli operaci kolene a neslednemu vychudnuti stehennich svalu, kdy se ceska posunula na zevni stranu. Ortoped v Nemecku, kde jiz dva mesice pracuji a kam jsem se musela objednat kvuli nesnesitelnym bolestem v koleni, mi doporucil 6x injekce GO-ON a ortoped v CR mi doporucil 1x aplikaci Suplasynu. Nevim ktery druh hyalganovych injekci ma vetsi ucinek a ktery si mam nechat pichnout. Bojim se sesti aplikaci GO-ON, radeji bych zvolila jednu injekci Suplasynu. Muzete mi prosim poradit jak se rozhodnout? Velice dekuji za Vasi cennou radu. S pozdravem Lenka .

Odpověď odborníka:

U obou injekcí se jedná o roztok kyseliny hyluronové, která příspívá ke zlepšení příznaků artrozy kloubu, ale není zásadní léčbou této případné chroby. Ve vašem případě bych se řídil radou lékaře, pokud máte výběr, potom bych volil preparát, který je finannčně příznivější a aplikací do kolena je méně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Jedna nebo více injekcí | Od: Zdenek | 2.10.2016 23:28
Pokud se rozhodnete pro jednu injekci,
tak počítejte s tím, že bude aplikováno
větší množství. Dostal jsem jednu
injekci 4,0 ml MONOVISCu - první
třetina byla v pohodě, druhou už jsem
pěkně cítil ale u poslední třetiny jsem
toho měl plné kecky. Příště jsem se
nechal píchat raději třikrát 2 ml
SYNVISCu.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: