Kulovitý útvar na karunkule

Dobrý den v listopadu jsem byla na operaci.. měla jsem v koutku a karunkule v oku útvar (podle všeho to bylo znamínko a histologie negativní, postavení paralelně vlevo) Koutek v oku byl hodně překrvený a oko mi hodně bolelo. 2 měsíce se nic nedělo, ale od února mi zase oko svědí a zdá se mi jakoby se mi to tam dělalo znovu.. mám v koutku takový malý výstupek, ale není hnědý, jako to znamínko. Je možné, že by se mi to v oku mohlo udělat znovu??? Oko mi opět hodně svědí. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se bude jednat o jizvení tkáně, na které ve většině případů zabírá aplikace kortikoidu v kapkách (na Rp). Je ale nutné zkontrolovat, zde se tam nevytváří onen naevus znovu. Pokud nebyl předtím dle histologie odstraněn v plném rozsahu, tak je to možné. V případě popsaných problémů po zákroku je kontrola nezbytná, už pro Váš klid.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: