Kultivace

Dobrý den, již pul roku trpím na hrudkovitý výtok, svedeni, paleni při styku, moje gynek. mi vždy předepsala macmiror, polygynax, antimykotika, pro partnera mastičku atd. . ne vždy to zabralo a pokaždé se mi to vrátilo, nebo mi lečba nepomohla. Dnes jsem požadala o kutivaci, udelali mi ji tedy po tom pul roce poprvé. Ale bylo mi řečeno že v pochve je milion bakteríí a že nemusí se ukazat zrovna ta která delá problém. Je tento postup lečby správný? A mají pravdu? Všude jsem totiž četla že se ma udelat kultivace a podle ní nasadit léčbu, ale u me ji nikdy neprovedli. Ještě se potřebuji zeptat, den před kultivací jsem si udelala vyplach rosalginem , ale ráno před kultivací jsem mela už zase ten stejný výtok, jestli by ten výplach mohl zkreslit výsledek? děkuji Vám moc za odpověd , jsem již zoufalá...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékařka Vám o kultivaci řekla správné informace, kultivace je v oblasti gyn.zánětu nesmysl a nic neukáže. Pokud se obtíže objevují nadále, je už na řadě i partner na vyšetření, kde je potíž. Rozhodně bych ho poslala na dermatovenerologii. Pokus můžete udělat s kondomem. Pokud zánět nedostanete po použití kondomu ( od začátku styku!!! ne jen na ejakulaci), bude potíž pravděpodobně u partnera. Výborné jsou globule s vit. C, preventivně na úpravu pH pochvy. Rosalgin super.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: