Kultivace z pochvy

Dobrý den, při kultivaci z pochvy ve 36. týdnu těhotenství mi bylo zjištěno pozitivní GBS. V těhotenské průkazce mám zapsáno GBS positiv. Já osobně žádné problémy nepociťuji. Prý to nijak neškodí miminku a před porodem dostanu injekci antibiotik, aby bylo zabráněno přenosu infekce na miminko. Stačí tato léčba nebo se mám o miminko bát. Zatím jsem v pohodě, svému lékaři věřím. Ale raději ještě další názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věřte svému lékaři i nadále, je to standardní postup. O miminko se bát nemusíte. Díky antibiotikům bude chráněno před přenosem infekce z pochvy v průběhu porodu. Antibiotoka je potřeba podat až při začátku porodu, či v případě odtoku plodové vody.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: