Kvasinková infekce

Asi tak posledni tyden mozna trochu dele u sebe pozoruji svedeni pochvy. Prvni 2-3 dny jsem pocitovala i paleni pri moceni, ktere uz ale zmizelo. Nicmene na druhou stranu se mi v pochve tvori bily tvarohovity vytok (ackoli mam pocit,ze vytok neni spravne slovo, protoze ze me nic nevyteka, ma to spise kasovitou konzistenci). Koupila jsem si kanesten krem a v baleni jsem nasla i cipek, ktery jsem si vcera zavedla. Trochu panikarim, protoze jsem dlouhodobe odjela do zahranici. Pred odjezdem jsem stravila 4 dny v nemocnici na antibiotikach kvuli abscesu v ustech po vytrhnuti zubu moudrosti. Lecbu jsem popohanela z duvodu odletu, po priletu jsem po 3 dnech nalezla v ustech opet bily povlak, tak jsem na pohotovosti dostala opet antibiotika (amoksiklav, protoze toto antibiotikum jsem dostavala I v nemocnici v cr). Posledni mesic jsem byla ve velkem stresu, ktery uplne nepolevil. A aby toho nebylo malo, tak jsem take pred odletem mela nechraneny sex s kamaradem.

Odpověď odborníka:

Hezký den Kristýno, podle všeho se bude jednat opravdu o kvasinkovou infekci ve Vaši pochvě, jistě k ní přispěly i ty 2 kůry antibiotik. Váš postup byl správný, Canesten Vám jistě zabere a brzy uleví, postupujte dále podle příbalové informace. Kupte si ještě Laktobacily k doplnění tolik potřebných přátelských bakterií, noste nyní bavlněné spodní prádlo. Nechráněné pohlavní styky neprovozujte vůbec, v dnešní době je alespon bariérová antikoncepce typu kondomu nezbytná. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: