Kvasinková infekce

Dobrý den, předem se omlouvám za velmi detailní popis mého problému, mám podezření, že trpím kvasinkovou infekcí, již asi čtyři roky na na penisu a varlatech bílé pupínky- postupně přibývaly, nebolí ani nesvědí. Dle jedné internetové stránky jsem provedl test na přítomnost bakterie candida albicans, ráno jsem nalil do sklenice asi dvě třetiny jejího objemu vodu, následně jsem do ní vyplyvnul všechny sliny, co jsem měl v puse, po půl hodině, podle té internetové stránky, se v té vodě v té sklenici objevily vlákna, což podlé té internetové stránky může znamenat kvasinkovou infekci, pokud by slina zůstala na hladině po té půlhodině bezezměny, což se však nestalo, dále na sobě pozoruji mnoho dalších projevů kvasinkové infekce- v poslední době začal mít deprese, mám již delší dobu poruchy s koncetrací a s učením, soustředěním, dostávám se do stavů, kdy je pro mě velmi těžké vnímat, což je pro mě zlé také z důvodu, že jsem studentem střední školy, vše začalo před asi 3 a půl rokem, brzy, co se objevily první pupínky. Zřejmě mám tedy touto houbou candida albicans zasažen celý organismus. Mohu Vás prosím požádat o Váš názor. Je v síle jednotlivce vyléčit kvasinkovou infekci sám bez zásahu lékaře, nebo mám mého lékaře navštívit? Bylo by mi trapné, kdyby nakonec můj lékař po mně chtěl, abych mu mé choulostivé partie, které jsou touto infekcí zasaženy, ukazoval. Mám tedy se pokusit toto vyléčit sám přípravky na celkové zbavení se této houby z organizmu z lékárny, nevím jestli by byly tyto léky dostupné bez předepsání. Jsem si vědom, že bych musel po dobu léčby změnit jídelníček, možná i po léčbě, na internetu jsem zjistil, že se k tomuto problému přistupuje ambulantně- tedy, že k pobytu na nemocničním lůžku se přistupuje jen ve výjimečných případech. Měl bych také říci, že jsem ještě nikdy neměl pohlavní styk, takže jsem tu kvasinkovou infekci nemohl chytit během pohlavního styku. Bylo by tedy možné, že bych si tu kvasinkovou infekci vyléčil bez účasti lékaře? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,moc a moc si vážím toho,že jste se na mne obrátil s problémem,který je pro Vás přirozeně citlivý.Věřte mi,Vaše prodělaná trápení nejsou na místě-postižení,s nímž se potýkáte,je částé u lidí pečlivých,dodržujících velmi dobrou osobní hygienu..Bohužel,bez upřesnění mikrobiologické diagnosy není vhodné zahajovat léčbu"naslepo".Vydejte se do ordinace kožního lékaře-nepotřebujete k tomu žádné doporučení.Zajistí Vám vhodné další vyšetření,doporučí léčbu,vhodný režim,domluvíte se na kontrolách-v případě,že lékař shledá vhodné další vyšetření imunitního systému či vyloučení jiného stavu,který Váš organismus oslabuje v boji proti kvasinkové nákaze,bude s Vámi o tom hovořit.Myslím,že návštěva ošetřujícího praktického lékaře by byla více než vhodná.Nebudete nijak odsuzován,podstoupíte základní laboratorní vyšetření s cílem posoudit celkovou kondici Vašeho těla /provázanost naší psychické pohody s imunitní výkonností,a tím tedy i tělesným stavem,je nesporná/Mějte se hezky

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: