Kvasinková infekce

Dobrý den, již jsem jednou psala, jaký mám problém, přímo v místě kde vyrůstá nehet, tak je narušený a odfouklý.Dneska jsem byla u kožní doktorky a řekla, že to je kvasinková infekce, dala mi léky Prokanazol a pak kapky Batrafen. Na o tázku, zda mi zase opět naroste nový nehet, řekla že neví. Že je zasaženo lůžko, tak mám veliký strach, že už nikdy nehet nenaroste, je to možné????? Nemoc je v začátku, nehet ne tak 3 mm kolem té kůžičky zasažen. A pak ještě musím na odběr krve na jaterní testy, proč??? To se dělá při kvasinkové infekci nehtu??? Musim to zalepovat?? Doktorka mi řekla, že do bazenu můžu, a v žádném případě nezalepovat ale pak zase doma vše dezinfikovat sprchu, boty a když jdu spát, tak si tam prostě tu náplast dávám, protože zase kontakt v posteli s ložnim prádlem, no jsem z toho zmatená, co je vlastně dobře, nechci nakazit doma manžela a své tři děti, to bych teda nerada. Děkuji Alena

Odpověď odborníka:

1) Pokud by bylo lůžko postiženo nevratně, pak nový nehet může narůst např. deformovaný. Ale také může narůst zcela zdravý. 2)Odběry krve jsou nutné kvůli tomu prokanazolu. 3) Přelepovat nehet nemusíte, je tehdy, když by hrozilo např. jeho odtržení ( při práci).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: