Kvasinková infekce

Dobrý den, od svých 13ti let trpím žlutým výtokem. I přes veškerá vyšetření se nic nenašlo. V roce, kdy jsem začala se sexuálním životem mi začaly velmi časté kvasinkové infekce pochvy. Řeším je skoro každé dva měsíce. Naštěstí mám velmi chápavého přítele, který se vždy léčí medikamenty, které mi doporučí gynekoložka současně se mnou a dodržujeme veškerá pravidla. Jím probiotika, a když infekci vyléčíme, zpravidla se i tak vrátí třeba s nadcházející menstruací. Už nevím co zkusit, krémy s kyselým pH, jednou dokonce výplach Aflovag, Canesten, používám gel pro intimní hygienu, kterou dodržuji úplně běžně. Žádné denní výplachy pochvy nedělám, jak mi poradila gynekoložka. Bohužel mě už tato infekce obtěžuje, neboť v souvislosti s ní, mi na postiženém místě vznikají velmi bolestivé praskliny. Opět mi vyšla kultivačně kvasinka. Jako léčbu jsem tentokrát dostala tablety na vkládání Clotrimazol AL 100 a mast Clotrimazol AL 1%. Tutéž mast dostal i přítel. na 6 dnů. Jak je možné, že se mi infekce stále opakuje, přestože vše dodržujeme? Myslíte si, že léčba je vhodná? Děkuji za rady a vysvětlení. Pěkný den..

Odpověď odborníka:

dobrý den, doporučila bych vyšetření na imunologii. některým ženám se kvasinková infeklce často vrací. zkuste dlouhodobě užívat Wobenzym a vagiC do pochvy.volně prodejné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x