Kvasinková infekce

Dobrý den, chci se vás zeptat. Je to asi měsíc zpět, co zamnou přišel přítel, že má kvasinky, a že to nejspíš postihne i mě. On už se vyléčil, ale já jsem před 2 týdny měla bílý hrudkovitý výtok a samozřejmě i svědění. Ale do týdne to zmizlo. Ještě jsem u gynekologa nebyla a chci si dojít pro Canesten gyn (jak krém tak tabletku). Nevím jestli mám tabletu použít, přeci jen by se to mělo přeléčit, protože sem tam malinko se výtok objeví. Bojím se, aby mi ta tabletka něco nezpůsobila. Pomohla by jste mi prosím? Váš názor? Mějte se hezky a děkuji.)

Odpověď odborníka:

Milá Radko, tabletkou si nijak neublížíte. Pokud máte hrudkovitý bílý výtok, tak bych jí určitě zavedla do pochvy a mykózu zaléčila. U infekce nemusí být svědění, stačí ten výtok. Kvasinkové infekce se můžou vracet opakovaně a proto je dobré vždy infekci zaléčtit a to po dostatečně dlouhou dobu - třeba Canesten krém mazat 2-3 denně po dobu 2-3 týdnů. Léčbu musí vždy dodržovat i váš sexuální partner, protože si pak budete předávat kvasinky navzájem. Vhodné je pužívat prodyšné bavlněné spodní prádlo, pouze se sprchovat a to nejlépe obden, často měnit ručníky, jíst pestrou stravu s dostatkem probiotik (jogurt, nebo tabletky) a omezit stres. Na léčbu infekce se dá použít i bílý jogurt, který se zavede do pochvy i na intiní partie. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: