Kvasinková infekce

Dobrý den, mám podezření, že mám kvasinkovou infekci. Problémy začaly u mé přítelkyně, která trpí opakovaně vagynálnímy mykózami a kvasinkovými infekcemi (kandidóza), jenže její lékař léčí jen ji. U mě se začali po čase objevovat značné střevní potíže, které mě velmi omezují v osobním životě. Praktický lékař mě poslal na gastroentrologii, kde mi provedli totální kolonoskopii a nezjistili žádný problém. Četl jsem několik článků o kvasinkových infekcí a zjistl jsem že ostatní problémy, které mám by mohly spolu souviset: nadýmání, někdy průjmy, někdy zácpy, pálení a svědění konečníku, nevolnosti, bolestivist kotníků a zad, suchá kůže, padání vlasů, velká chuť k jídlu, problémy s močením, studené nohy, opuchlý oblyčej, tvorba modřin, zvýšený krevní tlak, nadýmání, bolesti hlavy, zapomětlivost, někdy nespavost, jindy ospalost, zjistili mi opakovaně vyšší jaterní testy a málo trombocitů. Přítelkyni léčí gynekolog neúspěšně a mě řekl gastroentrolog že to spolu asi nesouvisí. Poraďte mi prosím k jakému specialistovi mám zajít.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pro potvrzení hypotézy, že máte kvasinkovou infekci byste ji musel mít potvrzenu kultivací (bud z moči, výtěru z krku nebo z jiných exkretů). Pokud se vaše partnerka dosud neúspěšně léčí na mykosy vaginální, měl byste se léčit alespon lokálně i vy, jinak její infekce nikdy nezmizí. Je to koloběh, ona se sice přeléčí, ale neléčený muž, který nemusí mít žádné obtíže - je jen nositelem mykosy, ji znova nakazí. Navštivte tedy urologa pro podrobnější vyšetření nebo si kupte v lékárně volně prodejnou mast na mykosu /lékárnice vám poradí/ a potírejte týden žalud a toto opakujte vždy, když se partnerka bude "zase" léčit na mykosu. Z dlouhodobého hlediska by to mohlo přinést i zlepšení zdravot. stavu vaší partnerce. Info pro léčbu její mykosy - poměrně souhrnné naleznete ZDE: http://www.ulekare.cz/clanek/gynekologicke-zanety-1139?search=z%C3%A1n%C4%9Bty+&from=10 Nebo zde, kde je hodně o prevenci mykos: http://www.ulekare.cz/clanek/kvasinkova-infekce-pochvy-992?search=gynekologick%C3%A9+z%C3%A1n%C4%9Bty+&from=10 Pokud vy máte pocit celkových tělesných příznaků, nechte se podrobněji vyšetřit obvodním lékaře, který může nalézt zcela jinou příčinu než je mykosa. Celková mykosa se vyskytuje spíše u lidí s oslabenou imunitou (imunitními problémy), po chemoterapii nebo při braní některých léků, které imunitu oslabují. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x