Kvasinková infekce

Před nedávnem jsem dostal širokospektrální antibiotika a s přítelkyní jsme začali poprvé trpět na kvasinkovou infekci. Neměli jsme lékařské vyšetření, ale příznaky seděli. Vysadili jsme jakékoliv cukry. Přítelkyně se vyléčila pomocí tablet clotrimazolu zaváděných a já mohu jen mazat clotrimazolem. Mě však problémy neustupují. Respektivě zarudnutí. Svědění se objeví zřídkakdy ale zarudnutí nemizí a jsou vidět jakési hodně malé pupínky. Nasadil jsem i laktobacily, ale po více jak 14 dnech léčby zarudnutí neustupuje. Co ještě víc pro léčbu udělat. Mohlo by se jedna o něco jiného když zarudnutí neustupuje?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zásadní pro úspěch léčby je vynechání pohlavního styku. Lactobacillus je pro Vás zbytečný, vhodnější je pro přítelkyni. Clotrimazol je vhodné užívat pravidelně cca 2 týny. V tomto stádiu bych to nechal v klidu dohojit. Při delším trvání navštivte kožního lékaře

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: