Kvasinková infekce a tampony

Dobrý den, měla jsem v poslední době jsem měla problémy s kvasinkovou infekcí a před týdnem jsem dokončila léčbu Gardenelly vaginalis. Doktor mi řekl, že bych neměla používat tampony, nosit tanga apod. , že to může způsobovat kvasinkovou infekci, jenže já vložky si nejsme sympatické. Myslíte, že to je příliš rizikové, používat tampony? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se chcete zbavit infekce, noste vložky a bavlněné prádlo. Alespoň půl roku, pak můžete zkusit zase tampony. Tampony mohou dráždit poševní sliznici a usnadňovat kolonizaci bakteriemi.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: