Kvasinková infekce v pochvě

Dobrý den.Nejsem si jistá zda tento dotaz patří do této kategorie, ale do kategorie Gynekologie už nebylo možné napsat, jelikož je kapacita nyní plná. Chci se zeptat zda se dá kvasinková infekce v pochvě při orálním sexu přenést na ústa partnera? V době kdy probíhal tento orální sex jsem netušila, že mám tuto infekci zatím jsem neměla ani žádné příznaky, ale o pár dní později se již příznaky dostavily. Partnerovi se do dvou dnů od orálního sexu osypal obličej především v oblasti úst. Pokud jsme se po orálním sexu ihned líbali je možné, že se to přeneslo i na má ústa? Děkuji za odpověď. :)

Odpověď odborníka:

Kvasinková infekce je přenosná při orálním styku. Proto prosím doporučte partnerovi, aby navštívil lékaře a informoval ho o skutečnosti, že jste měla mykózu a po orálním styku u něj došlo k výsevu vyrážky. Samozřejmě se může jednat i o jiné onemocnění, proto je lékařské vyšetření na místě.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: