Kvasinky

Dobry den, chtela bych se s Vami poradit. Velmi casto trpim ruznymi zanety pochvy, mykoza, kvasinky takze navsteva gynekologa je u me asi tak 8x do roka ne-li vice a obcas i na mikrobiologicka vysetreni. Od te doby, co jsem mela nalez na mikrobiologii konkretne mykoplasma tak mame s partnerem problem, ze pri jeho vyvrcholeni me pochva zacne hrozne palit a musim okamzite do sprchy udelat si bylinkovy vyplach. S partnerem jsme oba velice opatrni na hygienu a obcas se lecime i spolu aby jeden na druheho nic neprenasel. Chci se zeptat jestli na toto nemohou mit vliv antidepresiva ktere na svou nemoc musim brat a nebo treba antikoncepce (pocty hormonu), ze jich je treba mnoho?? Jsem z toho uz docela zoufala porad se hlidat a sotva neco dolecim objevi se pro zmenu neco jineho. Nosim bavlnene veci, nic upnuteho, nepouzivam sprchove parfemovane gely, do bazenu nechodim, snazila jsem se omezit alkohol a cukry, beru probiotika a stejne porad zadny vysledek. Prosim zkuste mi poradit co s tim dal :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko, někdy čím více hygieny, tím je problém horší, protože zabíjíme tu mikrofloru, která je v pochvě užitečná. Poševní infekce jsou velmi komplikované a u mnoha žen se vlečou léta. Hormonální antikoncepce svůj díl určitě může mít, vlivem hormonů se mění pH v pochvě. Souvislost s antidepresivy se sice nedá vyloučit, ale je dost nepravděpodobná. Zkuste ještě mycí gely s kyselinou mléčnou a vaginální kapsle s laktobacilem na znovuobnovení mikroflory, jinak hodně trpělivosti.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: