Kvasinky

Dobrý den, od června jsem byla u gynekoložky asi sedmkrát, pokaždé jsem měla kvasinky, vždy jsem na to dostala nějaké tablety nebo čípky a nikdy to nepomohlo. Stále jsem tedy měla bělavý výtok. Před třemi týdny mě kromě výtoku začalo trápit i svědění, pálení atd, je to opravdu nepříjemné. Změnila jsem tedy gynekoložku a ta mi nechává dělat autovakcínu, na kterou teď čekám. Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že mi opravdu pomůže, četla jsem totiž různé reakce. Už jsem z tohoto problému opravdu zoufalá, tak do ní vkládám veškěré naděje. Mám o kvasinkách přečteno mnoho a myslím, že nic co by se "nemělo" nedělám (přes upnuté oblečení po správnou hygienu atd). Mám strach, že jestli mi nepomůže tohle, tak už asi nic. Kvasinek jsem se nezbavila už několik měsíců. Ještě jsem četla o nějakých doplňcích stravy jako je femivaxinum neo a další, ale nevím, jestli to nejsou vyhozené peníze, už tak jsem za různé přípravky utratila dost peněz. Děkuji za jakékoliv další informace, jak se jich zbavit. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Je otázkou zda jde skutečně o kvasinky nebo vaginální dyskomfort.Většinou jde totiž o poruchu prostředí v pod¨chvě, posun pH a tím k posunu v jinak rovnonážném obsazení pochvy mikroorganismy včetně kvasinek.V prvním příípadě je vakcína správnou cestou, jestliže ve výtěru kvasinky nebudou, žádnou vakcínu laboratoř připravit nemůže,pakby platila varianta 2.Ještě jedna otázka mne napadá- nachal se vyšetřit i Váš partner, či partneři? I zde může být zakopaný pes. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kvasinky | Od: Adriana | 29.10.2015 20:28
Podle gynekoložky se jedná skutečně o kvasinky. Partner neměl žádné příznaky, ale přesno byl přeléčen. Snad mi tedy pomůže ta autovakcína. Děkuji.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: