Kvasinky

Dobrý den, chtela bych Vás poprosit o radu ohledně kvasinek. Dcerka mela dvoje antibiotika behem mesíce a na kontrole nam lékařka řekla že ma asi kvasinky v krku a doporučila sirup Nutrolin-B. Dnes mi napsal gynekolog že mam kvasinky také. Mohu prosím nějak léčbu podpořit aby se dale nevyskytovala a je duležité aby porošel lečbou i manžel mu prý nic není? Děkuji moc za radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Po antibiotické léčbě se kvasinkové infekce vyskytují často, proto nález u vaší dcery není ničím překvapivým. Ve vašem případě ale nevím, zda kvasinkovou infekci máte vy po antibiotické léčbě nebo za normálních okolností. Je vhodné vždy přeléčit oba (všechny) sexuální partnery (kteří nemusejí mít vůbec žádné příznaky), aby se infekce dokola nepřenášela mezi partnery (kvasinky jsou přenosné při pohlavním styku). Kromě antimykotik (které přímo léči kvasinkovou infekci) je vhodné při opakovaných kvasinkových infekcích omezit koupání v bazénu, nepoužívat těsné oblečení ze syntetických materiálů, omezit sladkosti, stres, případně i velmi intenzivní sexuální život. Prosím poraďte se se svým gynekologem.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Jak zmírnit bolest zubů i strach ze zubaře? Pomocí homeopatik!
Ryby pro nemocná játra
Články: Ryby pro nemocná játra
Jaterní dieta je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x