Kvasinky?

S přítelkyní cca ke konci srpna nám začal problém. Měl jsem zarudlý penis, svedění, pálení, dokonce se mi sloupala i kůže, používal jsem mastičku Clotrimazol. Přítelkyně měla podobné problémy + výtoky a pálení při močení, dodnes nemá přítelkyně chuť k sexu a trpí při něm bolestí a pálením. Uzívala také mastičku + čípky do vagíny. Přítelkyně užívá antikoncepci. Zhruba ve stejnou dobu jako problémy s penisem jsem dostal první angínu. Za poslední měsíc se angína opakuje už po třetí. A na výtěru mám znovu spálový bacil. Testy z krku na kvasinky byli negativní. Nejspíš budu muset na vyndání krčních mandlí. Nevím zda problém v mém krku nemá spojitost s problémem na penisu. Podle příznaků, jsem si myslel, že máme oba kvasinkovou infekci. Ale test z krku na kvasinky vyšel negativní, takže mi to smysl nedává. Mám dodnes téměř po celém žaludu varhánky, nekdy více, někdy méně. Prosím vás o jakou-koliv radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Souvislost mezi kvasinkami genitálu a bolestmi v krku, resp. spálovou angínou zde nebude. Spíše by mohl být obecný problém s imunitou (nějaké výraznější oslabení - nemáte nějkaý zvýšený stres?, nebo jinou zátěž? apod.). Doporučuji řádně přeléčit Vás i partnerku, aby nedocházelo k neustálému přenosu. Co se týče opakovaných angín, zde je postup v pořádku. Přeji brzké uzdravení.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x