Kvasinky 2

Dobry den pani doktorko, dekuji za odpoved ohledne dotazu kvasinek ve streve. Nejsem doktor a nechci si sam stanovovat diagnozu, i kdyz na Candidu albicans me privedl pan doktor z interny, kteremu jsem rikal o svych potizich. Nemam nejak extre velke problemy, ktere by me nejak extra omezovaly v zivote. Ale to traveni neni idealni. Mel jsem dlouhou dobu potize s bolesti leveho podbrisku po jidle, doktori mi doporucovali probiotika, ty ale nepomahaly. Pomohl mi az Lepicol s travicimi enzymy ( asi mam malo travicich enzymu ). Bolest v podbrisku me uz netrapi. Ale obcas beham vickrat na zachod (nevim jestli to nemuze byt i uzivanim lepicolu, ktera ma hodne vlakniny). Obcas mivam i zlutou stolici. Ale od jater nebo zlucniku to pravdepodobne neni. Za posledni rok mi delali 3x UZ bricha a bylo vse v poradku (naposledy pred 4 mesici ). Nechal jsem si i na vlastni zadost brat krev na KO + diff, jaterni enzymy, bilirubin, albumin, cholesterol, triglycerydy ap., take vse OK. Delali mi i rektoskopii, jelikoz jsem mel obcas stipani pri a po stolici a obcas svetlou krev na toaletnim papiru. Byla mi potvrzena analni fissura a pravdepodobne zacinajici hemeroidy. Uzivam Hemostop tablety a uz je to v poradku. Delalli mi i biopsii konecniku a tlusteho streva, take v poradku, cili zanet tam neni. Pan doktor rikal, ze na kolnoskopii netrva. Jinak krev ve stolici nemam, hubnout nehubnu, chut k jidlu mam. Obcas me trapi i caste moceni, jen ve dne. Pred 4 mesici jsem byl na preventivnim UZ prostaty, ledvin, sourku a take v poradku. Nedavno jsem si nechal zkontrolovat moc a take v poradku. Myslel jsem si, ze mam treba chlamydie, ktere by mi mohly zpusobovat castejsi moceni, ale pred 4 mi delali ster z mocove trubice, jelikoz jsem mel nejake problemy, byl mi potvrzen streptokok, chlamydie byly negativni. Streptokok byl prelecen ATB. V lednu 2013 jsem mel zacinajici zapal plic, mel jsem troje ATB. Psala jste, ze i uzivani ATB muze mit vliv na kvasinky. Ale zas probiotika uzival delsi dobu. Je pravada, ze jim oplatky a temer kazdy den nejaky kolacek ap. Kdyz jsem si precetl o candide albicans, tak podobne problemy tam jsou uvedeny. Myslim, ze vysetren jsem celkem dobre, ale stejne mam porad nejake problemy, i kdyz to neni nic co by me nejak extra omezovalo v zivote. Stolici jsem si teda nenechal zatim vystetrovat. Ale u clanku o Candide jsem nasel, ze si lze udelat slinovy test, ktery neni "vedecky", ale ze je pomerne presny. A ten test mi vysel na Candidu pozitivni. Myslite, ze bude stacit drzet dietu a uzivat lactobacily? Nebo by to chtelo i procistit organismus treba pomoci Chlorelly a mladeho jecmene ( jsou to prirodni pripravky, tak snad by mi to nemelo ublizit ). Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, základem léčby je probiotikum - pokud jste nepozoroval výrazný efekt, zkuste koupit v lékárně jinou značku probiotika, ne všechna jsou stejně účinná. Užívání ječmene a Chlorelly více než doporučuji, tyto potravinové doplňky mají jistě velmi blahodárný vliv na trávení. Dobré výsledky jsou zaznamenány i při užívání Wobenzymu.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x