Kvasinky

Vážený pane doktore, chtěla bych poradit, od ukončení kojení, tj. od dubna, mě trápí kvasinky. můj gynekolog mi dal mycomax tři tablety, ale vždy to zabere jen na chvilku. slyšela jsem doporučení na candivac a wobenzym, ale zatím jsem nic z těchto produktů nezkoušela. canesten, ten mi vůbec nepomáhal, spíše bych řekla, že to zhoršoval. Velice Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Opakované kvasinkové infekce bývají skutečným problémem. Pokud nezabírají lokálně používané léky ( zavádění do pochvy ) , přistupuje se k léčbě celkové. Tedy léky proti kvasinkám , které se užívají ve formě tablet per orálně. Vhodné je vždy doplnit o zavádění probiotik vaginálně. Vakcína Candivac je vhodnou prevencí, popř. Vám může Váš gynekolog nechat vyrobit tzv. autovakcínu. Dělá se to tak, že se provede stěr a v laboratoři Vám pak připraví roztok ( autovakcínu ) přímo pro Vás. Je formě kapek a dodává se současně s rozpisem, kdy užívat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: