Kvasinky a antikoncepce

Dobrý den. Je mi 16 let. Před třemi měsíci jsem začala brát antikoncepci Regisha. První měsíc bylo vše v pořádku, ale minulý jsem týden před menstruací prodělala kvasinkovou infekci. Pomohl mi GynoPevaryl. Příští týden mám opět menstruovat a opět mám kvasinky. Myslíte, že to souvisí s antikoncepcí? Nikdy předtím jsem takový problém neměla. Jaký by byl pro mě vhodný typ antikoncepce? Gynekolog mi řekl, že o nic nejde, že se to stává a ať v užívání i nadále pokračuji. Bojím se ale, že příští měsíc (4) se to bude znovu (po 3) opakovat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání antikoncepci určitě nezpůsobuje opakované problémy v pochvě. Příčina bude v narušeném poševním prostředí, kdy docází k vzestupu pH v pochvě a následkem toho k přemnožení kvasinky. Lékař Vám doporučí, jak preventivně postupovat, aby se problémy stále neopakovaly.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: