Kvasinky a léčba lactobacilem

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat na výrobek ACIDOPHILUS(př.Multi acidophilus, Symbi-lakt). Nevím zda-li mi můžete poradit, ale zajímalo by mě, jak dlouho tento výrobek-konkrétně Lactobacilus acidophilus, můžu užívat. Mívám často problémy s vaginálními kvasinkami a užívání tohoto výrobku mi velmi pomohlo. Jen nevím zda je vhodné ho užívat stále jako prevenci každý den třeba rok nebo i dva,nebo ho mám vyměnit s nějakým jiným volně prodejným produktem. S kvasinkami mívám problémy skoro pořád, proto doufám že existuje nějaký výrobek, který mi dopomůže se jich natrvalo zbavit nebo alespoń jim více odolávat. Předem Vám moc děkuji Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takový přípravek můžete užívat libovolně dlouho. Jedná se o přirozeně a stále se vyskytujíc bakterie ve střevě, jejich přítomnost je tam žádoucí pořád. Co se týče další léčby vaginální mykózy, je dále přínosné nosit volný prodyšný oděv (aby v oblasti rodidel nedocházelo k zapaření a přílišnému ohřátí), přeléčit vždy sexuálního partnera, a to i když nemá žádné obtíže (muži obvykle nemají žádné obtíže a přitom jsou nakaženi také a přenášejí infekci opakovaně zpět na partnerku), nepřehánět to se sladkou stravou (cukr podporuje růst kvasinek; na sladké půdě se i kultivují v laboratoři). Také můžete zkusit přeléčit se některým z přípravků s obsahem Tea tree (poradí v lékárně). A pokud dostanete jako léčbu krém na mazání zevně, je třeba ho mazat ještě asi 3 týdny po odeznění obtíží, a to i u partnera.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: