Kvasinky - co na ne?

Dobry den, omlouvam se jestli uz byl dotaz polozen... Vyhledavac na strance mi vygeneroval mnozstvi zodpovezenych dotazu na podobne tema, ale zatim jsem nenasla presne to, co hledam... Vec: byla jsem u Dr. na kazdorocni preventivni prohlidce - 33let, bezdetna, 10let staly partner, HAK+kondomy, krome opakovanych cyst (kt. asi nesouvisi s mym dotazem) nikdy zadne gyn. obtize. Mimo to se jeste 20let lecim s autoimun. hypo SZ (ale to je asi o jinem). Volala jsem o vysledky a bylo mi receno, ze cytologie je v poradku, ale cituji: "jsou tam kvasinky, kupte si neco v lekarne". Kdyz jsem se ptala co, tak mi pry neco poradi... V lekarne jsem byla dotazana na upresneni potizi anebo co presne mi vyslo, aby mi mohl byt nabidnut neucinnejsi mast/globule/lek/doplnek stravy. Jenomze ja opravdu nevim co jim mam rict! Nemam vubec zadne priznaky! Ani jeden z tech, co se uvadi, ze bych mela mit (paleni, svedeni, zarudnuti, bolest pri styku, vytok atd.)! Proste nic! Volala jsem zpatky na gynekologii zda mohu mluvit s Dr., at mi rekne co si tedy koupit... Sestra me odmitla prepojit nebo objednat kdyz to neni akutni (cituji: "mame hodne jine prace, kvasinky jsou preci bezna zalezitost"!!!). Ale ja fakt nevim a popravde na tom ani nejsem financne tak uchvatne, abych si chtela koupit uuuplne vsechno, co mi bylo v lekarne nabidnuto. Me otazky jsou: 1 - Zda byste mi neco konkretniho (lek/mast...)mohl vy - takhle "na blind" - poradit. 2 - Zda jestli to "necham vysumet" se to muze spravit treba jenom tim, ze jak se doporucuje, budu pit acidofilni mleko, jist jogurty, budu se vyhybat sladkemu... 3 - Zda kdyz to budu "neresit" a tyto "babske rady" (viz vyse) by nezabraly, nadale bych nepocitovala nijake priznaky, ale nekde uvnitr me by se nadale delo neco nedobreho (mam na mysli ze by ty kvasinky "nezmizely a jeste se namnozili"), zda to muze mit nejaky pozdejsi negativni nasledek. Omlouvam se, za "esej". Neobtezovala bych, kdybych dalsi prohlidku neplanovala az za rok a nevim jaky postoj k tomu zaujmout a co udelat... Na doktora nemohu jedine spatne slovo rict, ale ty sestry jsou na facku (nejen pres telefon, osobne je to s nima jeste "zazivnejsi") a ja se nejak pres ne nemohu dostat! Predem dekuji za odpoved a jsem s pozdravem, Martina B.

Odpověď odborníka:

Nevím,proč hledáte na internetu, kvasinky jsou běžné onemocnění, kterým trpí řada žen, podstatné je, že je cytologie v pořádku a pokud je tam nález kvasinek samy od sebe nevymizí a je potřeba je léčit, v každé lékárně je volně k dostání řada antimykotik, lékárník vám jistě poradí když řeknete,že potřebujete lék na kvasinkové onemocnění a tak aby to pro vás bylo únosné i finančně a jen podotýkám, že je vhodná i současná léčba partnera. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Kolik stojí očkování
Články: Kolik stojí očkování
Očkovací látky proti...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Umírat na AIDS je dnes již zbytečné
Články: Umírat na AIDS je dnes již zbytečné
Je těžké vysvětlit problém...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: