Kvasinky v puse

Trpím dlouhodobě na koutky. Může to mít stejnou příčinu jako zarudlá a svědící předkožka a skvrny na žaludu? Mám podezření, že jsem nakazil partnerku líbáním a následně ona mě při nechráněném orálním styku. Penis jsem přeléčil Clotrimazolem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je opravdu možné že se jedná o kvasinky. Popraskané koutky jsou často zapříčiněné kvasinkou infekcí. Nemusela vás nakazit jen partnerka, stačí pokud se dotknete rtů a poté penisu vlastní rukou. K přeléčení kvasinkové infekce je nutné používat krém s antimykotikem (Canesten, Imazol, Clotrimazol,...) po dobu alespoň 6 týdnů a pravidelně 2x denně a to i v případě že projevy již nejsou okem patrné. Na popraskané koutky vám mohu doporučit zakoupit Fungicidin krém, ten používejte 2-3x denně po dobu 14 dní a poté alespoň po dobu 4 týdnů používejte krém s antimykotikem (Imazol, Canesten). Stejný postup můžete aplikovat i na léčbu žaludu.

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: