Kvasinky v tehotenstvi

Dobry den, jsem ve 14 tt. I pred otehotnenim jsem trpela na kvasinkove infekce. Ted mam stejne potize, ale moje lekarka tvrdi, ze ji to tak neprijde. Ster z pochvy mi za timto ucelem neodebrala, i kdyz jsem ji to behem mesice dvakat rikala. Posledne mi odebirala ster z cipku kvuli cytologii. Vysetreni pro me bylo dost bolestive, coz sama videla a opet jsem ji na to upozornila. Slysela jsem, ze cytologii nelze provest, kdyz jsou pritomny kvasinky. Je to pravda? Pred par dny jsem byla na screeningu, vysetreni bylo opet bolestive. Nechapu, proc se tim nikdo nezabyva. Davam si 2 x tydne Femigel, ted jsem si koupila tetraboroxove globule, na ty jsem zase byla upozornena, ze se to s nimi nema prehanet. Doporucila byste mi jeste neco jineho, kdyz moje lekarka to odmita resit? Dekuji a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na kvasinkové infekce trpí hodně žen a také jednou z možností této tvrdošíjné potíže je těhotenství. Mění se pH pochvy v důsledku hormonálních změn a tak sliznice reaguje jinak i na agens, které tolerovala. Ne vždy se však ve stěru objeví a mikrobiolog je rozpozná. Cytologie se může udělat i za těchto okolností, protože by měla být brána po očištění hrdla "slabou kyselinou octovou". Je třeba se také vyvarovat stresu, nepřejídat se obilovinami hlavně z bílé mouky, cukr, nebo sladké nápoje si dopřát s mírou .Nenosit úzké kalhoty a hlavně se neumývat hodně dovnitř. To jistě víte, nebo jste si četla, ale podobné potíže se mohou objevit i z jiných původců, i tak dobrý bacilus Döderlein při přemnožení není nevinný. Kultivace z pochvy a změření pH pochvy je základní vyšetření. Vámi popisované přípravky mají povahu "kyselou" a proto nejsou příliš vhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: