Kvasinky v ústech?

Jsem nyní v druhém trimestru těhotenství, nedávno jsem u sebe pozorovala bílý povlak na jazyku. Žádné jiné problémy ale nemám. Myslíte, že by to mohly být kvasinky? A pokud ano, mohou nějak ublížit dítěti a čím bych je mohla léčit? Dříve jsem je často mívala v pochvě. Také bych se ještě ráda zeptala, jestli jsem je mohla přenést i na partnera, když jsem ho uspokojovala ústy, ale žádné příznaky nemá.

Odpověď odborníka:

Jano
Pokud povlak byl pouze pár dní a zmizel, nijak bych se neznepokojoval, navíc pokud nemáte potíže. V případě, že bude přetrvávat nebo se potíže vyskytnou, lze požádat praktického lékaře o stěr a následnou léčbu.
Z dutiny ústní se do plodové vody kvasinky dostat nemohou, čili strach o dítě mít nemusíte. Co se týče partnera, tak pokud doteď neměl obtíže, je přenos velmi nepravděpodobný.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: