Kyčelní kloub

Dobrý den,13-leté dceři bylo diagnostikováno neúplné krytí hlavic kyčel. kloubu.Vpravo krytí z 85%,vlevo krytí z 95%.Je bez potíží.Jaké důsledky to může do budoucna mít?Jaká je možná léčba?Je možné,že se to samo upraví?Děkuji

Odpověď odborníka:

Růst dítěte a mladisstvých má velkou rezervu v úpravě stavu při přiměřeném zatěžování. Nicméně jistě zůstane pod ortopedickou kontrolou. Další vyjádření ortped při kontrolách. Vhodná i pohybová léčba na rehabilitaci k posílení kýčelního pletence.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: