Kýchání v těhotenství

Dobrý den pane doktore, jsem v 18 tt a trápí mě pylová alergie a s ní spojené kýchání. Žádné prášky neberu (před těhotenstvím jsem brala výjmečně claritine jinak nic). Ráda bych se zeptala zda-li může miminku uškodit občasné kýchání (většinou ráno nebo dvakrát či třikrát rychle po sobě, když jdu do přírody což se v současné době snažím omezit). Alergolog mi napsal kapky do nosu, které obsahují kortikoidy a vzhledem k tomu, že rýmá mě vůbec neobtěžuje neužívám je. Jen mě trápí občasné kýchání, kdy se snažím být v co nejpříjemněší poloze aby mě nepíchlo v břichu. Může toto kýchání miminku ublížit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nebojte se, občasné kýchání miminku ublížit nemůže.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: