Kyčle u miminka

Dobrý den, asi pře třemi týdny jsem vložila otázku a stále jsem nedostala odpověď, tak to zkouším znovu. V červenci se mi narodila dcera, v porodnici vyšetření ortopedem, doporučeno široké balení (papirová + 1 látková plena), vyšetření ve 3 týdnech, levá i pravá kyčle II, doporučeno široké balení (papírová plena + 2 látkové) a cvičení, kontrola v 6 týdnech, pravá kyčle IIa+, levá zhoršení IIc dynam. stabilní, nasazena Frejkova peřinka (šířka 14cm) Zajímalo by mě, jak je možné zhoršení, když jsem poctivě balila na široko. Je možné další zhoršení, při poctivém používání peřinky? Co prosím, znamená značení IIc dynam. stabilní? A jak dlouho se léčí pomocí peřinky a hrozí nasazení třmíknů? Předem moc a moc děkuji za odpověď. S pozdravem Lucie B.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o vrozenou luxaci, popř. nevyvinutí kloubní stříšky, nemusí ani široké balení pomoci. Co se týče Frejkovy peřinky a třmínků, ty by měly spravnému vývoji kloubu pomoci. Doporučuji proto pravidlené kontroly u dětského ortopeda. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x