Kyfoza

Subj :Bolesti v distal. C, na C/TH prechode v medzilopatkovom priestore , doteraz liečený nebol. OBJ : Trap. svaly a PVS v hornej Th mierne hypeetonické, na palpaciu citlivé, viazne dynamika C v rotacii a záklone, bléokáda segm . C7/THl, KT. vo vyžške Th 4,5 Stibor: 8,0cm, Schober: 2,5cm dynamika LS bez obmedzenia , thomayer: 10cm Lasegue v maxime. Dg. Alg.veretobrog . syndrom C a Th s obm.dynamiky. Th.mobilizatio C a th , Mt.. povedali mi ze mam minimalnu funkcnu kyfozu a zablokovanu krcnu chrbticu , ale po par masazach uz je krcna volna , v 17tich rokoch som zacal cvicit a nemal som ani poskracovany hrudnik ani stiahnute ramena dopredu , ani taku dieru v medzilopatkovom priestore ale po 18tke sa to zacalo vsetko , v hrudnej casti medzi rebrami sa mi urobil taky 2cm vyrastok , preto sa Vas pytam ci je to schauermann alebo len fakt ta funckna kyfoza , teraz mam 20rokov a obmedzuje ma to strasne pri cviceni hlavne ten hrudnik a ramena vpredu a diera v medzilopatkovom priesotre , preto sa Vas pytam ci sa da aspon vratit aby tie ramena dozadu a obnovit funcknost medzilopatkoveho svalstva (rombicky trapez atd..) , alebo uz to neje mozne ... bol som na neurologii a dali mi katadolon ze mam pri pravej lopatke spazmus a ze da sa to vsetko vyliecit na 70 % , ale ja tomu nejako neverim kedze 3mesiace strecujem , hrudnik , ramena,vzpriamovace, bedrovy klb a hamstringy...a badam len trochu uvolnenia hrudnika.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, věnujte se nadále RHB za dohledu zkušeného fyzioterapeuta, při přetrvání bolestí v řádu měsíců navzdory pravidelné RHB by bylo vhodné doplnit MRI páteře k vyloučení zásadnější patologie

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: